Onze visie

Onze visie

Wij zijn van mening dat we in harmonie met onze honden moeten omgaan en met hen samenwerken om een mooie band te kunnen creëren. Enkel op deze manier kan men succesvol trainen. Daarom wordt er in onze club bij voorkeur getraind op een positieve manier. Positief trainen betekent niet dat we geen leiding geven aan de hond. Elke hond heeft sturing nodig.  Het is aan de geleider om dit op de juiste manier te geven. Dat betekent dat je grenzen stelt in je training en in het dagelijkse leven.

Met onze missie als uitgangspunt werken we vanuit kennis en ervaring met moderne traingingstechnieken om gezamenlijk met hond en geleiders tot goede resultaten te komen. Dit zowel op vlak van opvoeding van je hond als sportieve prestaties.

Beloningsgericht

Onze club is voorstander van positieve motivatie door beloningsgericht trainen. Dit is voor elke hond verschillend. De ene hond is dol op voedsel terwijl de andere het hart uit zijn lijf loopt voor een balletje.  Een aai op zijn kop en een prijzend woordje tussendoor kunnen ook al veel doen. Een groot aantal geleiders trainen volgens de clickermethode.

Respect

Baasjes verwachten respect van hun hond, maar dat respect moet wederzijds zijn en verdiend worden. Wij behandelen onze honden op een respectvolle manier en houden rekening met hun grenzen. De ene hond leert al iets sneller dan de andere.  Te snel willen gaan heeft op lange termijn alleen maar een averechts effect.

Fun

Trainen moet vooral leuk zijn. Zowel voor de trainer als de hond. We vetrekken vanuit het idee dat de training een spel moet zijn. Hierbij motiveren we de hond door beloning. Op deze manier creëren we een goede band met de onze hond. Een hond die een goede band heeft met zijn geleider gaat liever voor hem werken.

Samenwerking

We houden in onze club rekening met elkaar. Ieder hond is anders en iedere geleider heeft andere ambities. We vinden belangrijk dat leden elkaar helpen en kennis delen op vlak van opvoeding en trainen.