BOP / Gehoorzaamheid

Correct sociaal gedrag en gehoorzaamheid wordt systematisch aan u en uw hond aangeleerd via diverse oefeningen in groepsverband met individuele ondersteuning.

Dit is een programma ontwikkeld voor geleiders die zich niet willen of kunnen bezig houden met het speuren of pakwerk, maar toch actief bezig willen zijn met hun hond, zodat die zich binnen het gezin en in de buitenwereld gedraagt als een sociale, betrouwbare, gehoorzame en zelfzekere hond.

 

Tijdens dit Basis Opleidings Programma leert u om de hond zelfzekerheid en gehoorzaamheid bij te brengen en een sociaal karakter verder uit te bouwen.

Het beste wordt hiermee zo vroeg mogelijk gestart (vanaf 3 maanden), omdat juist de jonge hond bijzonder beïnvloedbaar is in de opbouw van zijn/haar karakter en gedrag. 

 

Het BOP-programma is vergelijkbaar met IGP-gehoorzaamheid, doch wordt door meerdere combinaties tegelijkertijd uitgevoerd. De volgende basisoefeningen zijn geïntegreerd in het programma naar moeilijkheidsniveau: aan de voet volgen (met leiband - / zonder leiband), springen, zitoefeningen en afliggen - / oproepen op commando, enz...

 

Vanaf de leeftijd van 10 maanden mag uw Duitse Herdershond worden toegelaten om eerste examen af te leggen. Er bestaan drie niveau’s: BOP-1, BOP-2 en BOP-3. Na elk behaald examen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden, georganiseerd door de diverse VVDH kringgroepen.